Vegetáriánus élet = egészséges élet?

Ovo-lacto-vegetáriánusok: tejet, tejterméket, tojást esznek

“Cibi innocentes, Innocentes, are products that are mined without vérontás.”Ezt mondta az egyház apja, Jerome Betlehem (331-420) hosszú ideig-a hozzáállás közös a legtöbb vegetáriánus. Az élet tisztelete-az egyik fő motívum, hogy ne egyél húst és halat. Figyelembe vesszük, hogy milyen egészséges a húsmentes étrend, és hogyan lehet fontos tápanyagokat, mint a fehérje és a vas, még hús nélkül is.

A vegetarianizmus formái. Németországban mintegy 7,8 millió ember (2015 januárjától) eszik vegetáriánusok. Az etikai okokból kifolyólag az emberek felhagynak a hússal, a BSE szarvasmarhával, a részben katasztrofális feltételekkel, amelyek mellett az állatokat tartják és leölik, hizlalási Támogatással a takarmányokban, antibiotikumokkal és más szermaradékokkal a húsban.

Lakto-vegetáriánusok: tej és tejtermékek elfogadhatók

Egy másik, egyre fontosabb ok: azok a vegetáriánusok, akiket a különböző tanulmányok is megerősítenek, egészségesebbek, mint a húsevők. A vegetáriánus azonban nem egyenlő a vegánnal. Attól függően, hogy mennyire erősen állati élelmiszerek színes az élelmiszer-terv, megkülönböztetni: Már a nyolcvanas évek elején, a Giessen-i Egyetem, a Heidelbergi Rákkutató Központ és a berlini szövetségi egészségügyi hivatal három fő vegetáriánus tanulmányt végzett önállóan-meglepő megállapításokkal. Így a vegetáriánusoknak olcsóbb a vérnyomásuk, jobb a testsúlyuk, nagyobb a várható élettartamuk, és kevésbé érzékenyek a rákra és a szív-és érrendszeri betegségekre. Más országok hasonló tanulmányai hasonló eredményeket mutatnak. A London School of Highiene and Tropical Medicine tanulmányozása 11,000 vegetáriánust észlelt 12 éven keresztül. Egy kontrollcsoporthoz hasonlította résztvevőit, amely a húsfogyasztáson kívül hasonló életstílussal és hasonló társadalmi státusszal rendelkezett, mint a vegetáriánusok tanulmányozták.

Mennyire egészséges a vegetáriánus étrend?

Eredmény: a vegetáriánusok minden fontosabb ponton jobb szintet mutatnak, különösen alacsonyabb vérnyomást, vérzsírt és húgysavszintet, valamint jobb vesefunkciót. A halálozási arány 20 % volt, a rákhalandóság pedig 40%-kal alacsonyabb, mint a húsevő kontrollcsoporté. Ezek a tanulmányok tehát azt mutatják, hogy a vegetáriánusoknak nincsenek hiányosságaik, hogy az általános egészség átlag feletti, a vegetáriánus étrendet pedig egészségesnek lehet nevezni. De van néhány pont, amit figyelembe kell venni a táplálkozás:
Tápanyagok húsban és tejtermékekben

A hús – és húskészítmények a vas, a cink és a b vitaminok fontos beszállítói. Ez különösen fontos a 18 év alatti gyermekek számára. Kor: kerülni kell ezeket az élelmiszereket, mivel a benne található tápanyagokat más élelmiszerekből kell elosztani. Így a táplálkozástudósok kritikus a szigorú fogyasztása Vega élelmiszer, ahol az állati fehérje teljesen hiányzik. Ezenkívül a kalcium, a B12-vitamin, a vas és a jód nem szívódik fel megfelelően. Másrészről a vegetáriánusok, akik tejet, tejtermékeket és tojást esznek, és egyébként gabonát, zöldséget, babot és diót esznek, elég fehérjét kapnak. B12-Vitamin hiány is garantált, mivel megtalálható a tej, joghurt & Co. Bár a növények is vas, állati vas jobban felszívódik az emberek.

Vegánok: minden állati terméket visszautasítanak

Azonban jobb bevitel érhető el elegendő C-vitamin elfogyasztásával, például gyümölcslé. Ezután akár hétszerese a normál mennyiségű vas felszívódik a szervezetben. Másrészt a vegetáriánusoknak kerülniük kell a vas felszívódását megakadályozó élelmiszereket, mint például a fekete tea, kávé, kakaó, fokhagyma és hagyma. A jódot végül a tejben és tejtermékekben találják meg, a tengeri termékek kivételével.

Elvileg egyre több orvos támogatja a kiegyensúlyozott, teljes étrend, ahol a hús minden esetben van egy nagyon alacsony értékű. Azok azonban, akik teljesen vegetáriánus szeretnének lenni, beszéljék meg ezt orvosával, és tanulmányozzák figyelmesen. Az állati fehérje teljes kilökődése nem vezethet hiányhoz. 91 éves korában, a néhai Dr. Bruker, aki egy vegetáriánus étrend, ajánlott a betegeinek a különböző növényi élelmiszerek, hogy lehet enni a nyers, amennyire csak lehetséges, hogy rekord növényi fehérjék. A mai eredmények szerint, körülbelül 50 gramm vagy kevesebb (a test méretétől függően) fehérje.